Veelgestelde vragen

Praktische informatie

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt, van praktische informatie tot veelgestelde vragen over MUSIC by Knight. Niet gevonden wat je zocht? Aarzel niet en neem contact met ons op via de mail of onze socials!

Plattegrond festivallocatie met ingang, fietsenparkeerplekken en parkeerterrein voor auto's

Routebeschrijving

MUSIC by Knight

Kerkstraat 27

6686 BS Doornenburg

info@musicbyknight.nl

Frequently Asked Questions (FAQ)

Algemeen

De volgende editie van MUSIC by Knight bestaat uit twee delen: COVER by Knight op vrijdag 31 mei 2024 en MUSIC by Knight op zaterdag 1 juni 2024.

Op 31 mei 2024 openen we de deuren voor topartiesten bij COVER by Knight, een avond die bol staat van muzikale ontdekkingen en beloften. Het is een unieke gelegenheid voor getalenteerde artiesten om hun vaardigheden en creativiteit te laten schijnen, terwijl ze het podium delen met gelijkgestemde kunstenaars.

COVER by Knight biedt niet alleen een kans voor individuele muzikanten om hun talent te tonen, maar het is ook een platform voor samenwerking en artistieke groei. Hier kunnen opkomende sterren hun eigen interpretaties van bekende nummers delen en nieuwe, opwindende geluiden verkennen.

De avond is doordrenkt van muzikale energie en het belooft een sfeervolle ervaring te worden voor zowel deelnemende artiesten als het publiek. Het is een kans om te genieten van frisse klanken en nieuwe gezichten in de muziekscene, en het is een viering van creativiteit en diversiteit in de kunst van het uitvoeren.

In de schaduw van het majestueuze kasteel “De Doornenburg” ontvouwt zich een muzikaal sprookje bij de tweede editie van MUSIC by Knight. Dit betoverende kasteel, dat al eeuwenlang getuige is van geschiedenis en verhalen, wordt op 1 juni 2024 het bruisende epicentrum van een uniek muziekfestival.

MUSIC by Knight is veel meer dan alleen een muziekfestival; het is een reis naar een wereld waar muziek de ziel beroert, en waar alle leeftijden zich verenigen in hun liefde voor klanken en melodieën. Het kasteel, met zijn imposante stenen muren en torens die de lucht doorboren, vormt het perfecte decor voor deze bijzondere gebeurtenis.

Op vrijdag 31 mei zal het festival terrein om 18:00 uur open zijn en op zaterdag 1 juni zal het festival terrein om 15:00 uur open zijn. Voor het volledige tijdschema klik hier.

De namen voor MUSIC by Knight 2024 zijn bekend, kijk op onze line-up pagina voor artiesten. De line-up is voor zaterdag 1 juni 2024. Weten wanneer jouw favoriete artiest optreedt? Kijk dan op onze timetable.

Weten wanneer jouw favoriete artiest optreedt? Kijk dan op onze timetable.

We hanteren een adviesminimumtoegangsleeftijd van 12 jaar. Jongeren onder de 12 dienen begeleid te worden door een meerderjarige. Voor jongeren geldt de normale toegangsprijs.

Tijdens het festival worden gevonden voorwerpen door de organisatie verzameld. Ben je iets kwijt? Raadpleeg op de festivallocatie een van de beveiligers of iemand van de organisatie. De gevonden voorwerpen die blijven liggen kunnen op afspraak opgehaald worden. Neem hiervoor contact met ons op via de socials of onze mail.

Ja, dat kan. Het scannen van de kaarten kan zowel via een uitgeprinte kaart als vanaf een mobiele telefoon. Zolang de barcode goed zichtbaar is, komt het goed.

Op MUSIC by Knight wordt er streng op toegezien dat aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol wordt geschonken. Bij binnenkomst wordt er op een geldig identiteitsbewijs gecontroleerd en krijg je een bijbehorend bandje waarmee je kan aantonen dat je alcohol mag drinken. 

Lees meer op www.nix.nl.

Bereikbaarheid

Het adres van het festivalterrein is ‘Kerkstraat 27, Doornenburg’. Volg te alle tijden de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Raadpleeg 9292.nl of Google Maps voor jouw route naar Kasteel “De Doornenburg”. Let op: de dichtsbijzijnde bushalte van lijn 33 vanuit Arnhem of Nijmegen is Van Kol Doornenburg, deze is 10 minuten lopen naar het festivalterrein.

Er zijn fietsenrekken aanwezig bij de ingang van het festival. Zie hiervoor de praktische informatie op deze pagina.

Parkeren

Naast het festivalterrein is een parkeerplaats. Kosten hiervoor bedragen €2 euro per auto, betaal het liefst contant. Volg te alle tijden de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Nee, het MUSIC by Knight parkeerterrein is een tijdelijk parkeerterrein en hebben om deze reden geen faciliteiten voor het opladen van elektrische auto’s. In het dorp zelf zijn er wel laadpunten aanwezig. Check hiervoor bijvoorbeeld de ANWB app voor het dichtsbijzijnde laadpunt. De laadpunten in het dorp zitten op loopafstand van het festivalterrein.

Festivalterrein

Het is toegestaan om een kleine tas mee naar binnen te nemen. Deze wordt bij de ingang gecontroleerd door de beveiliging en het is niet toegestaan om zelf meegebrachte eten en drinken mee te nemen.

Het MUSIC by Knight-terrein bevind zich binnen de kasteelmuren van kasteel “De Doornenburg”. Er is één hoofdpodium en er is een lekkere drink and food corner om van te genieten.

Ja, dit kan. Gedurende het festival kun je het terrein verlaten en weer betreden. Het bandje is hiervoor je entreebewijs. Let op, je mag geen eten en drinken het festivalterrein af meenemen.

Klopt, het gebruik van toiletten is gratis.

Munten zijn verkrijgbaar bij de muntenkassa op het terrein. Je kan hier pinnen en contant betalen. Met je muntjes kun je zowel eten als drinken afrekenen. Voorafgaand aan het evenement zijn er munten verkrijgbaar bij Herberg “De Doornenburg”. De munten zijn niet inwisselbaar voor geld. De munten zijn bij elk evenement van MUSIC by Knight geldig.

Nee er zijn geen lockers aanwezig.

Uiteraard mag je een eigen powerbank meenemen naar het festival. Er zijn geen punten waar je je telefoon in het stopcontact kan laden.

Tickets

De ticketprijzen staan vermeld op de ticketpagina en hier staan de soorten tickets beschreven.

De kaarten worden na het plaatsen van jouw bestelling naar het ingevoerde e-mailadres verstuurd. Het kan voorkomen dat deze in de spambox terecht komt. De tickets worden verstuurd door onze ticketleverancier Ik Ben Aanwezig en worden verstuurd vanaf het mailadres inf0@ikbenaanwezig.nl. 

Kaarten voor MUSIC by Knight zijn alleen online verkrijgbaar via onze ticketshop. Koop geen tickets buiten de officiële verkoopkanalen!

Mocht je er online niet uit komen neem dan contact met ons op.

Mocht er iets fout zijn gegaan kan je contact met ons opnemen. Wij zoeken het voor je uit met onze ticketleverancier.

Geen paniek, neem contact met ons op en we helpen je.

Ja, dat kan. Het scannen van de kaarten kan zowel via een uitgeprinte kaart als vanaf een mobiele telefoon. Zolang de barcode goed zichtbaar is, komt het goed.

Ja, bij het betreden van het festivalterrein kan de beveiliging om je legitimatie vragen om je naam en leeftijd te controleren. Een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs worden geaccepteerd als identiteitsbewijs. Let op: een kopie van een identiteitsbewijs is niet rechtsgeldig. 

Wat mag ik meenemen?

Alleen non-professionele foto- en filmcamera’s zijn toegestaan. Professionele foto- en videocamera’s met zoomlenzen en afneembare accessoires zijn niet toegestaan. Wil je professionele foto’s schieten? Vraag een persaccreditatie aan door te mailen naar media@musicbyknight.nl.

Nee, selfie sticks en gimbals (stabilisatoren) zijn niet toegestaan op het festivalterrein.

Nee, drones zijn niet toegestaan op of boven het festivalterrein.

Ja en ja! Bij warme zonnige dagen raden we het juist aan! De verpakkingen mogen maximaal 200ml groot zijn (formaat: kleinverpakking / reisformaat). 

Nee, in verband met de veiligheid mogen paraplu’s niet mee naar binnen.

Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar het festival. Bij de ingang worden tassen door de beveiliging gecontroleerd.

Nee, het is niet toegestaan om deze voorwerpen mee te nemen. Er is voldoende zitruimte rondom de food & drinks corner of ga lekker in het gras zitten op de binnenplaats!

Nee, huisdieren en alle andere dieren worden niet toegelaten.

Veiligheid/duurzaamheid

Op het terrein bevindt zich een EHBO-post.  Ga bij medische problemen naar de EHBO-post of beveiligingsmedewerker en meld daar jouw probleem. De EHBO is herkenbaar aanwezig op het festivalterrein. Kijk op de plattegrond waar de EHBO-post zich bevind. In samenwerking met de beveiliging en de EHBO ben je op het festivalterrein in goede handen. En zoals altijd geldt: let op jezelf en op elkaar!

MUSIC by Knight neemt de veiligheid van bezoekers en medewerkers heel serieus. We werken elk jaar goed samen met de overheidsdiensten. Naast de inspanningen van de organisatie is er ook altijd je eigen verantwoordelijkheid. Bezoek de website om te weten hoe het terrein er uitziet en zo op de hoogte te zijn van alle nooduitgangen.

Bij een calamiteit worden informatie en instructies via de presentatoren, LED-schermen en beveiligingsmedewerkers gecommuniceerd. Volg deze instructies onmiddelijk op.

De mensen van de organisatie, de beveiliging en de mensen van de EHBO lopen herkenbaar rond. Heb je een probleem? Twijfel niet en spreek ons aan!

Bescherm je oren tegen gehoorbeschadiging door niet te dicht bij de speakers te staan, je oren tussendoor rust te geven en gehoorbescherming te dragen. MUSIC by Knight zorgt ervoor dat de wettelijke geluidsnormen gehandhaaft worden.

Mindervaliden

Ja, er is voorzien in een geschikte toiletvoorziening voor mindervaliden. Deze is bij de EHBO-post.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven