Tim Akkerman & The Ivy League

Met zijn vaste band

Tim Akkerman & The Ivy League

Tim Akkerman op social media:

Biografie

Meer dan 20 Jaar in het Vak
Alweer ruim 20 jaar geleden stond Tim Akkerman aan de vooravond van zijn muzikale carrière. Een carrière, gekenmerkt door hoogte -en dieptepunten, hits, authentieke keuzes, duetten, bijzondere uitstappen, een veelvoud aan liedjes en nog een groter aantal live shows in binnen en buitenland! Inmiddels is Tim als muzikant en componist niet meer weg te denken in de Nederlandse muziekscene.


The Ivy League
Sinds het album ‘The Journey’ (2014) werkt Tim samen met zijn vaste band The Ivy League en toeren zij als een hechte groep door het land. Bij het derde album ‘Lions Don’t Cry’ (2019) werd de band op de voorgrond gezet en veranderde de bandnaam officieel in Tim Akkerman & The Ivy League.


2022-2023
2022 stond in het teken van zijn ondertussen 22 jaar durende muzikale carrière, de hele memorie Lane met alle muziek en anekdotes was in 35 theaters te zien. 2023 staat vooral in het teken van uitstapjes naar het buitenland. Zo is Tim begin dit jaar naar Nashville afgereisd om aan nieuwe muziek te schrijven en liedjes op te nemen. Met het programma Tulpen Uit Antwerpen heeft België Tim ondertussen ook ontdekt. Daarnaast bracht Tim in de idyllische omgeving van het Riebeekse Kasteel in Zuid-Afrika een intiem concert en reist hij naast de vele shows op Ibiza aankomende zomer met zijn muziek naar Zweden.


Nieuwe Muziek
Naast liedjes uit Nashville welke gedurende dit jaar uit komen is er een bijzondere samenwerking tussen Tim en zijn gitarist/producer Evert Zeevalkink onder de naam ‘Everything We’re Not & Tim Akkerman ontstaan. Het prachtige nummer ‘Now I Know’ is hier uit voortgekomen en te beluisteren op alle bekende streamingdiensten.
Je leest het al, stilzitten is niets voor Tim. Hij blijft zichzelf opnieuw ontdekken en de muziekliefhebber verrassen met nieuwe projecten en nieuwe muziek… Stay tuned!


Tim Akkerman & The Ivy League zijn:


Tim Akkerman – zang / gitaar
Evert Zeevalkink – elektrische gitaar
Sander Kalmeijer – bass
Stef de Hond – keys
Willem van der Krabben – drums

Tickets scoren?

Op onderstaande pagina kan je tickets scoren voor COVER by Knight en MUSIC by Knight. OP=OP

Luister naar Tim Akkerman op Spotify

Veelgestelde vragen

Bezoek onderstaande pagina voor de veelgestelde vragen en praktische informatie.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven