Dolce Beringer

New Country – Americana Pop singer-songwriter

Dolce Beringer

Dolce Beringer op social media:

Biografie

De 17-jarige Dolce zingt en schrijft eigen nummers, met verschillende songwriters.

‘On stage’ brengt ze – met vaste gitarist Koen Alvarez – zelf bewerkte akoestische versies van iconische Americana en New Country tracks. Ook muziek met onder meer Carrie Underwood, Lainey Wilson en Alana Springsteen en Nederlandse iconen Waylon, Kensington en Miss Montreal.

Afgelopen halfjaar heeft Dolce 5 eigen tracks geschreven en geproduceerd met Stijn van Dalen, gitarist-zanger bij Douwe Bob. De lyrics gaan over dingen die ze zelf heeft meegemaakt. Over vertrouwen in je eigen weg, de betekenis van echte vrienden en vragen die je jezelf en anderen stelt als je 18 wordt. Ze heeft ze nu alleen nog gezongen op de podia van de Nashville’s Country Café Tour en Bob’s Boat Bash, maar daar komt verandering in!

Dolce heeft al vanaf haar 7e een enorme passie voor muziek. Je zou haar kunnen kennen van The Voice Kids 10 en is opgeleid door Mandy Huydts en Babette Labeij. Ze heeft al veel meters gemaakt op tientallen podia, kids-festivals zoals Alles Kids in Drenthe, Hoessenbosch Festival en Parade Vrij in Huizen en events in het hele land.

In 2021 bracht Dolce haar eerste zelf geschreven – samen met May Hollerman – song uit; “Tweede Kans”. Een rocky song over teleurstelling in iemand die je vertrouwt.

In september 2021 zong ze een duet met Waylon in de studio bij Gijs Staverman op NPO Radio2. Ze brachten een akoestische versie van Danny Vera’s Roller Coaster.

In de zomer van 2022 en 2023 was Dolce de support act van “Kampvuurconcerten” bij Kasteel Groeneveld in Baarn, met o.a. Waylon, Niels Geusebroek en Alain Clark, Jaap Reesema & Og3ne, Douwe Bob & Waylon, Mell & Vintage Future en Danny Vera.

Dolce brengt haar muziek inmiddels op tientallen podia en festivals die aan de New Country muziek gewijd zijn, waaronder Smaakmakers Festival in De Wijk en de Nashville’s Country Café Tour, met podia in verschillende locaties.

Komend najaar in oktober zal ze 14 avonden een countryconcert met classics, New Country en eigen nummers brengen in de unieke line-up van Nashville’s Country Café Theater Tour, met Nashville duo Tupelo Honey – zangeres Jordyn Mallory en zanger-gitarist Zach Moody – Nederlands countryzanger-gitarist Wim Van de Vliert, M&M-bandleider en drummer Micky Fisser, bassist Johannes Adema, Danny Vera-pianist Eric Swinkels, M&M-band gitarist Bas van Wetten en toetsenist Leon Priest.

Als ambassadrice voor Stichting Voor Het Kind treedt Dolce op tijdens charity events van de stichting die in samenwerking met Stichting Muziekids veel doet voor kinderen.

Tickets scoren?

Op onderstaande pagina kan je tickets scoren voor COVER by Knight en MUSIC by Knight. OP=OP

Luister naar Dolce Beringer op Spotify

Veelgestelde vragen

Bezoek onderstaande pagina voor de veelgestelde vragen en praktische informatie.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven